Младите ни юристи започнаха стаж в Комисията за защита от дискриминация

Младите ни юристи започнаха стаж в Комисията за защита от дискриминация
There is no translation available.

Моника Борисова е юрист от ромски произход, която щастливо стъпи в реалността на работата с преписки по Закона за защита от дискриминация и ясно заяви, че иска професионално да работи по тази правна тематика.

Деян Димитров завършва право и вече е опитен в изготвянето на жалби до Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което прави стажа му още по-интересен като реално се запознава с администриране и работа на експерти и комисари по жалбите.

 

kzd juristi 2

Това е първата група от 7-те ни стажанти.

Стажантите в КЗД от Правен инкубатор ще се запознаят и включат в работата на КЗД по-фокусирано в Дирекция "Административно-правно обслужване" и Дирекция "Специализирано производство, анализ и превенция".

kzd juristi 4
Стажът е възможност, постигната в предходни работни срещи между екипа на програма "Правен инкубатор" и ръководството на КЗД, залегнала и в официално постигнато и подписано споразумение за сътрудничество между КЗД и сдружение "Инициатива за равни възможности", което изпълнява програмата в България. Координаторът на Правен инкубатор Maryana Borisova е започнала професионалната си практика като стажант-специалист в специализираната правна дирекция преди години, последствие е наета на работа и това повишава мотивацията на стажантите да са още по-отдадени на времето и стажа си в КЗД.

kzd juristi 3
Програма "Правен инкубатор" се реализира с финансовата подкрепа на Tръст за Социална Алтернатива.

Пожелаваме успех на стажуващите!